Olet tässä
Etusivu > Ajatus haltuun > Voit muuttaa elämäsi mielenvoiman avulla

Voit muuttaa elämäsi mielenvoiman avulla

mielenvoima

Olemme oppineet ihmismielestä ja sen toiminnasta valtavasti psykologian sekä lääke- ja neurotieteen ansiosta. Mieli on paljon voimakkaampi kuin voimme edes kuvitella. Varo mitä uskot, sillä aivosi uskovat saman ja käyttäytyvät kuin se olisi totta, koska voit muuttaa elämäsi mielenvoiman avulla.

Vuosien varrella on toteutettu lukuisia tutkimuksia, jotka raottavat mielemme voimaa, sekä sen sisältämän energian määrää. Alla esitellään muutamia niistä yllättävistä asioista, joihin mielemme kykenee.

Vahvista lihaksiasi ja kiihdytä aineenvaihduntaasi

Eräässä Ranganathanin (USA) vuonna 2004 toteuttamassa tutkimuksessa tiedemiehet huomasivat, että kuntoilun kuvittelemisen myötä mieli alkaa tuottaa samoja lihasvoiman kasvuun vaikuttavia hormoneja kuin oikean fyysisen harjoittelun aikana.

Muunna heikkoutesi vahvuudeksi

Eräs Wesnouskyn (USA) toteuttama kiehtova tutkimus osoitti, että kun ihminen uskoo, että hänen johonkin omaan heikkouteensa tai puutteeseensa liittyy myös jokin positiivinen puoli, se alkaa näkyä hänen toiminnassaan.

Paranna tehokkuuttasi huomattavasti vain ajatuksen voimalla

Useat eri tutkimukset ovat osoittaneet, että erilaisten vaativien ammattiryhmien edustajista koostuvissa monimuotoisissa ryhmissä ammattilaiset, jotka toistuvasti kuvittelivat itsensä hyvin yksityiskohtaisesti suoriutumasta jostain monimutkaisesta tehtävästä, todella paransivat omaa työpanostaan.

Näin muutat elämäsi mielesi voiman avulla!

1. Ole oman muutosvoimasi omistaja.  Monet käyttävät omaa voimaansa itseään vastaan. Jos uskot, ettet voi muuttua, mielesikin uskoo niin. On kuitenkin oleellista kääntää ympäri tämä valheellinen ajatus, jota haudot mielessäsi. Usko, että voit muuttua ja lunasta voimasi takaisin.

2. Päätä, miltä osin haluaisit olla erilainen ja kuvittele se. Mikäli esimerkiksi haluaisit olla ulospäin suuntautuneempi, kuvittele itsesi nauramassa ja puhumassa ystävien tai työtovereiden kanssa, tai juhlissa tutustumassa innokkaasti uusiin ihmisiin, ja kuvittele se uudelleen ja uudelleen. Yhdistä tämä mielikuvaharjoittelu käytäntöön jokapäiväisissä tilanteissa. Etenet kohti tavoitteitasi todennäköisesti melko nopeasti.

3. Usko itseesi. Lukemattomat täysin mukavat ihmiset tuntevat itsensä arvottomiksi, ei-hyväksytyiksi tai näkymättömiksi. Toiset saattavat tuntea itsensä hermostuneiksi, vihaisiksi tai epätoivoisiksi. Jos jokin näistä tunteista kuvaa sinua itseäsi, voit alkaa käyttää oman mielesi voimaa. Kuvittele itsesi kirkkain värein, täynnä itsevarmuutta ja voimaa. Kuvittele, että omistat kaikki edellytykset ollaksesi juuri se, mitä haluat olla. Tätä mielikuvaharjoitusta tekemällä tulet päivä päivältä itsevarmemmaksi ja huomaat olevasi sekä energisempi että rentoutuneempi.

Tee tietoinen päätös muutoksesta. Halua se, usko se, kuvittele se, saa se.

Lähde: MielenIhmeet

Samankaltaiset hommat

Sivun ylös