Olet tässä
Etusivu > Yleiset hommat > Älä anna negatiivisten ihmisten pilata elämääsi – 5 keinoa pitää valittajat loitolla

Älä anna negatiivisten ihmisten pilata elämääsi – 5 keinoa pitää valittajat loitolla

eroon valittajista

Ihmisillä on taipumus – erityisesti Suomessa – valittaa mieluummin kuin puhua positiivisista asioista. Valittajat voivat vaikeuttaa kanssaihmisten elämää, joten älä anna negatiivisten ihmisten pilata elämääsi.

Valittajien ja perusnegatiivisten ihmisten asenteet voivat kurjimmillaan jopa tarttua ympärillä oleviin ihmisiin. Samalla katastrofiajattelu ja harmaa elämänkatsomus leviää tehden tuhojaan myös muualla kuin sen alulle paneman ihmisen korvien välissä. Negatiivisten ihmisten maailmankatsomukselle tulisi antaa mahdollisimman vähän huomiota ja tilaa – mutta valitettavan usein heille annetaan sitä eniten.

Ihmiset vaikuttavat joskus alitajuisesti toisiin ihmisiin ajatusten, käyttäytymisten ja tunteiden kautta. On tärkeä löytää uudestaan oma henkilökohtainen ja positiivinen energia sen jälkeen, kun joku on kasannut päällesi negatiiviset ajatuksensa tai olet itse saanut pahan olosi päästettyä ulos. Positiivisen ajattelutavan löytäminen on tärkeää, ettet jatka negatiivisen energian jakamista ympärillesi.

Huffington Post -lehti listasi viisi keinoa saada oma hyvä energia takaisin ja vähentää negatiivisten ihmisten vahingollista vaikutusta elämässäsi:

Vartioi aikaasi

Negatiiviset ihmiset voivat hallita aikaasi myös silloin, kun eivät ole kanssasi. Ei ole ennenkuulumatonta, että tunnin tapaamisen jälkeen negatiivisen ihmisen kohtaamista voi pohtia vielä muutaman tunnin. Tähän voidaan vielä lisätä aika, kun valitat asiasta esimerkiksi toiselle ystävällesi tai kumppanillesi. Olet yhtäkkiä antanut tälle yhdelle negatiiviselle ihmiselle monta tuntia arvokkaasta ajastasi.

Sen sijaan, että valittaisit kohtaamistasi negatiivisista ihmisistä, keskity ajattelemaan ja puhumaan miellyttävistä aiheista. Sama toimii työpaikalla: Sen sijaan, että keskityt ajattelemaan, miten ärsyttävä työkaverisi on, laita radio päälle ja kuuntele musiikkia, joka lievittää stressiä. Ota voimasi takaisin ja rajoita negatiivisten ihmisten kanssa viettämääsi aikaa, negatiivisista ihmisistä puhumista ja heidän ajattelemistaan.

Valitse asenteesi

Jos haluat pilata hyvän mielialasi, se onnistuu hyvin nopeasti negatiivisten ihmisten kanssa. Heidän pessimistinen näkemys maailmasta ja synkkä asenteensa voi vähentää motivaatiotasi ja muuttaa tuntemuksiasi. Negatiivinen ihminen saa liikaa valtaa elämässäsi, jos annat hänen hallita omia tunteitasi.

Ponnistele tietoisesti sen puolesta, että oma asenteesi on aina positiivinen. Luo vaikka oma mantra, esimerkiksi ”Pysyn tänään positiivisena ympäröivistä ihmisistä huolimatta.” Toista tätä usein, jotta pysyt valitsemallasi polulla. Hengitä syvään ja päätä, että teet tästä päivästä loistavan, aivan sama mitä muut sanovat tai tekevät.

Järjestä ajatuksesi uudelleen

Negatiiviset ihmiset vaikuttavat siihen, mitä me ajattelemme. Voit esimerkiksi olla niin hermostunut negatiivisen työkaverisi kaikkitietävästä asenteesta, ettet pysty toimimaan tuottoisasti kokouksen tai työpäivän aikana. Samalla et välttämättä ajattele, miten saat toimintaasi paremmaksi, vaan mietit, miten hermostut vielä lisää, jos tuo epämiellyttävä työkaveri saa ylennyksen.

Tarkkaile, miten ajatuksesi muuttuvat, kun olet samassa tilassa negatiivisten ihmisten kanssa. Mitä enemmän vietät ärsyyntymällä ja huolestumalla, sitä vähemmän aikaa sinulla on pyhitettävänä tuottoisammille asioille. Tee tietoinen päätös vähentää psyykkisen energiasi käyttöä negatiivisiin ihmisiin.

Käyttäydy tuottavasti

Valittajat saavat myös positiivisista ihmisistä esiin pahimmat puolet. Jos olet esimerkiksi ollut tunteja samassa tilassa valittajien tai muuten negatiivisten ihmisten kanssa, sinun optimistinen positiivisuutesi saattaa olla aivan varma siitä, että työpaikallasi menee todella huonosti.

Jos joku negatiivinen henkilö vaikuttaa sinuun niin, ettet ole esimerkiksi työpaikalla tarpeeksi tuottava, ota vastuu itse asiasta. Sinulla on kaikki langat käsissäsi. Pyri kontrolloimaan tunteitasi niin, että pysyt rehellisenä omille arvoillesi missä tahansa olosuhteissa.

Etsi positiivisia ihmisiä ympärillesi

On vaikea nähdä päivän valoisia puolia, jos sinua ympäröi suuri valittajien kehä. Etsi aktiivisesti positiivisia ihmisiä, jotta tilanne pysyy tasapainossa. Siinä missä valittaja voi pilata päiväsi, positiivinen henkilö voi parantaa päivääsi.

Sovi positiivisten ihmisten kanssa tapaamisia tasaisin väliajoin, esimerkiksi lounas- tai kahvitaukoihin. Päätä myös, ettet aio antaa negatiivisille ihmisille päätösvaltaa siitä, miten ajattelet, tunnet tai käyttäydyt. Ota voimasi takaisin, ja keskitä aikasi ja energiasi siihen, että sinusta tulee paras mahdollinen sinä.

Lähde: Huffington Post

Samankaltaiset hommat

Sivun ylös