Olet tässä
Etusivu > Ajatus haltuun > Luonto lisää itseluottamusta ja antaa voimaa.

Luonto lisää itseluottamusta ja antaa voimaa.

Itseluottamusta luonnosta

Luonto lisää itseluottamusta ja antaa voimaa. Maa, joki, vuoret, meret, pellot, puut, hiljaiset kanjonit, lumoavat purot ja vehreät puutarhat. Jos olet oleskellut luonnossa, olet todennäköisesti huomannut, että sinusta tuntuu onnelliselta siellä. Luonto parantaa ja samalla auttaa meitä elämään elämän merkityksestä ja ilosta.

Mutta miksi? Yksi tunnetuimmista teorioista, ”biophilia hypothesis”, viittaa siihen, että rakastamme luontoa, koska olemme kehittyneet siihen. Tarvitsemme luontoa psykologiselle hyvinvoinnillemme, koska sitä on DNA:ssamme. Tämä teoria on totta, mutta se on niin laaja, että ei siitä sen enempää.

Tässä on kymmenen yksinkertaisempaa ja hyvää syytä, miksi luonto tekee meille niin hyvää.

1. Luonto opettaa Sinulle, että Sinussa ei ole mitään vikaa.

Kun olet luonnossa, Sinun ei tarvitse katsoa peilejä. Sen sijaan olet keskittynyt ympäröivään ympäristöön tai siihen, mitä teet, kuten kiipeilet, telttailet, patikoit tai hoidat puutarhaa. Tutkimukset osoittavat, että kehonkuvamme paranee, kun vietämme aikaa luonnossa.

Kun olet luonnossa yksiksesi, rakastavan ystävän tai ihmisryhmän kanssa, ympäriltäsi häviää rasismi, vertailu ja erilaiset fobiat sekä vähättelyt. Luonto näyttää uskomatonta monimuotoisuutta kaikessa kirkkaudessaan. On paksuja ja kapeita puita, sekä lyhyitä ja pitkiä. Yhdessä kukkakimpussa saattaa olla erivärinen kukka ja ymmärrät, että se on mutaatio. Luonnossa emme sano ”Kuinka väärin! Se kukka on erilainen!” tai ”Tämä puu on läski!”.  Sen sijaan sanomme ”Kuinka kaunis!” tai ”Mahtavan kokoinen!”.

2. Kiire häviää.

Kiireellisyys, määräajat ja ”kellonaika” mitataan tuntikausina, minuutteina ja sekunteina, mutta luonnossa ei ole aikamääreitä. Kellot opettavat meidät luopumaan kehomme ja maapallon luonnollisista rytmeistä, ja noudattamaan talousjärjestelmämme juurtamaa aikataulua, josta saamme stressiä.

Luonto elää terveellisempää vuorokausielämää. Puut ja kasvit kasvavat h-i-t-a-a-s-t-i. Peurat laiduntavat rauhallisesti. Kanit ja oravat kiirehtivät, mutta se on heidän luonnollinen tahti. Jokainen liikkuu luonnollisen rytminsä mukaisesti, ja sinä alat tehdä samoin.

3. Luonnossa meillä on kaikkea ”juuri tarpeeksi”.

Kulttuurimme opettaa meille, että meillä ei ole koskaan tarpeeksi. Pyrimme tekemään enemmän rahaa, ostamaan enemmän asioita, syömään enemmän herkullista ruokaa. Valtavirran kulttuuri, kuten vaatteiden valmistajat tai muut ihmiset, rohkaisee meitä myös olemaan ajattelematta sitä, miten tämä yli-kulutus vaikuttaa muihin, jotka ovat riippuvaisia ​​tasapainoisesta ilmastosta.

Sen sijaan ekosysteemit synnyttävät harmoniaa ja tasapainoa. Puut kasvavat korkeuteen, joka heijastaa välittömästi saatavilla olevia ravinteita ja vettä. Oravat säilyttävät oikean määrän ruokaa selvitäkseen talven läpi. Tämä tasapaino ja harmonia on äärettömän tärkeää. Luonnossa ollessasi tuskin haaveilet kaupungin hienosta ja kalliista ravintolasta, uusista korkokengistä tai silikonirinnoista.

4. Pääset eroon hallitsemisesta ja miellyttämisestä.

Nykykulttuurimme levittää haitallista myyttiä, jonka meidän pitäisi olla mahdollisimman mukavia, jotta elämä olisi mahdollisimman miellyttävää, ja jotta voimme vastustaa mahdollisimman suuria vaikeuksia. Mikään myytti ei ole aikaisemmin tehnyt meistä tyytymättömämpiä ihmisinä. Emme yksinkertaisesti voi olla iloisia tai mukavia koko ajan. Emme voi hallita kaikkea. Yrittäessämme saavuttaa pysyvää mukavuutta ja valvontaa jokaiseen asiaan, päädymme tylsään ja merkityksettömään elämään, joka tappaa sielun.

Luonto kutsuu sinut takaisin todellisuuteen. Et voi estää satamasta. Et voi viivyttää auringonvaloa. Et voi asettaa lämpötilaa mukavaksi +25 astetta. Jos kiipeilet vuorelle, lihakset kipeytyvät, mutta se on silti nautinto! Heräät kuin unesta ja huomaat, kuinka pieni todellisuudessa olet. Muista, että vaikeudet ja valvonnan puute ovat osa elämää, ja juuri tämän todellisuuden hyväksyminen tekee elämän elämisen arvoiseksi ja siedettäväksi, jotta voit tuntea elämisen ilon.

5. Luonto muistuttaa kuolemasta, jotta voit arvostaa elämääsi.

Teemme kaikkemme välttääksemme tietämystä, että me, ja kaikki rakkaamme, kuolemme. Luonnossa kohtaat kuolleita puita koko ajan. Syksyllä lehdet kellastuvat ja putoavat maahan. Kukat lakastuvat ja heinä kuivuu pystyyn. Saatat jopa nähdä eläinten kalloja ja luita.

Kun kohtaamme kuoleman kasvotusten, arvostamme omaa elämäämme nykyhetkellä enemmän. Koemme iloa, että olemme elossa. Monet syövästä tai vakavasta onnettomuudesta selvinneet tietävät tämän totuuden kovasta kuoleman kohtaamisesta. Luonto helpottaa meitä tähän todellisuuteen.

6. Rauhoitut hiljaisuudesta.

Liikenteen melu. Juna jyskyttää. Puhelin soi. Pyykkikone hurisee. TV ja radio pauhaa. Hälytysajoneuvot piipaa.

Kun hullun kulttuurimme melu häviää, mieli rauhoittuu ja saat lähes tulkoon hiljaisuuden. Mikä helpotus! Luonnossa ollessamme saatamme kuulla linnunlaulua tai sammakon kurnutusta, mutta se ei häiritse mieltämme niin kuin keinotekoiset äänet.

7. Pääset eroon nykyajan ongelmista.

Päivittäin kohtaat haasteita tavaroiden, koneiden ja teknologian kanssa. Tietokone ei toimi. Internet yhteys pätkii. Auto ei lähde käyntiin. Rengas on rikki. Asianpesukone kasteli lattian. Pyykkikone ei linkoa. Astia meni sirpaleiksi. Imuri on tukossa. Kynästä katkesi terä.

Luonnossa kuitenkin kaikki toimii aina. Miten niin valtavan ison ”asian” moitteeton toiminen voi olla mahdollista? Jykevät vuoret jatkavat seisomista horjumatta kaikki nämä vuodet! Puu, joka juurtuu syvälle maahan, ulottuu kuitenkin korkealle taivaaseen ja kantaa äänettömän todistuksen ympäröivälle maailmalle! Kukat jatkavat kukkimista auringonvalossa vesisateen kastelemina! Vesi jaksaa virrata taukoamatta! Sinä tunnet kunnioitusta ja iloa. Tunnet olevasi kokonainen uudelleen.

8. Tunnet olevasi osa kokonaisuutta.

Nykyajan yhteiskunnassa yksinäisyys on yksi suurimpia ongelmia. Ihmiset muuttavat työnperässä uuteen kaupunkiin, eikä tunne ketään. Työyhteisöstä ystävien saaminen ei ole aikuisena enää niin helppoa kuin nuorempana opiskelijana. Kaikki harrastuskaverit ovat uusia tai vanhempainillassa et tunne ketään. Joidenkin mielestä voit olla liian köyhä tai rikas, ruma tai kaunis. Et ole tarpeeksi fiksu tai saatat olla liian fiksu.

Luonnonhelmassa tunnet heti kuuluvasi tähän maahan. Tunnet olevasi osa luonnon yhteisöä. Sinut on valmistettu samasta aineesta. Et ole parempi tai pahempi kuin lintu, puu tai toinen polkua pitkin kävelevä ihminen.

9. Löydät todellisen itsesi.

Arkielämässä esiintyy monenlaista teatteria: töissä sinun täytyy olla aina hymyilevä tehopakkaus, vanhempainillassa esität täydellistä isää tai äitiä, harrastuksissa suoritat parastasi ja anopille näyttelet unelmaminiää tai -vävyä. Ulkomaailman vaatimat naamarit ovat tänä päivänä valitettavasti väistämättömiä, ja sinun odotetaan laittavan oikea naamari oikeaan paikkaan.

Luonnossa sinusta tuntuu mukavalta, koet oman rauhan ja voiman, saat olla juuri sellainen kuin olet. Puut eivät pyydä mitään, meri ei arvostele, kukat eivät komentele. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin.

10. Alitajunta ja intuitio voimistuvat, joten voit kokea jotakin yliluonnollista.

Nyky maailma on välillä todella raaka ja julma. Aina on kiire, ongelmat seuraavat toistaan ja joskus mikään ei vain suju. Tekisi mieli vain upota maan uumeniin ja kadota… Viimeistään tässä vaiheessa sinun ehdottomasti täytyy lähteä luontoon!

Luonnossa ei ole ulkopuolisia häiriötekijöitä, joten löydät yhteyden itseesi. Ongelmiin löytyy yllättäen ratkaisut tai keksit uuden loistoidean! Saatat tuntea myös  voimakkaan läsnäolon, joka rakastaa ja tukee sinua. Saatat saada ohjausta ja viisautta. Luonto tuo sinut lähemmäksi omaa henkeä ja Henkeä, jolla on monta eri kutsumanimeä, kuten äitiMaa, suuri Mysteeri, Jumala tai joku muu. Nimi ei ole se oleellisin seikka, vaan yhteys ja tunne.

Luonnossa on valtavasti voimaa, ja tässä oli vain 10 syytä, joiden vuoksi uskon, että olemme niin onnellisia luonnossa eli luonnollisessa maailmassa. Kun olet oleskellut luonnossa, huomaat, että olet onnellisempi, rauhallisempi, ajattelet positiivisemmin ja olet luottavainen tulevaan. Huomaamattomampia, mutta tärkeitä muutoksia ovat verenpaineen ja kortisoliarvojen lasku, sekä rauhallisempi sydämen syke.

Lähde: Kris Abrams, luonnontieteellinen psykoterapeutti ja shamanikäyttäjä Cedar Tree Healing Artsin kanssa

Samankaltaiset hommat

Sivun ylös