Olet tässä
Etusivu > Hyvä olo haltuun > Luonnollisesti kaunis iho ja säihkyvät hiukset

Luonnollisesti kaunis iho ja säihkyvät hiukset

Ihon- ja hiustenhoitoon on olemassa tuhansia tuotteita. Harva meistä kuitenkaan haluaa testata niitä kaikkia kemikaaleja, joita mainosten mielikuvat tuputtavat.

Ruualla on selkeä yhteys hiusten kuntoon ja ulkonäköön, joten ruokavaliolla voit vaikuttaa merkittävästi hiusten kuntoon ilman turhia kemikaaleja.

Listasimme tärkeimmät syötävät, jotta Sinäkin saisit kauniin ihon ja säihkyvät hiukset.

Lohi

Lohi on kalalaaduista suosituin ja terveellisin. Lohi sisältää paljon kosteuttavia Omega-3 -rasvahappoja, jotka pitävät hiukset sileinä ja kiiltävinä, kynnet vahvoina ja ihon kosteutettuna. Lohta tulisi nykysuositusten mukaan syödä kaksi tai kolme kertaa viikossa. Omega-3:n lisäksi lohi sisältää B12-vitamiinia, joka vahvistaa kynsiä ja estää niiden katkeilun ja liuskottumisen.

Persilja

Tämä aromaattinen yrtti sopii moneen eri reseptiin. Persiljasta saa kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia. Persilja pitää huolta verisuonien, etenkin hiusverisuonien, toiminnasta ja terveydestä. Sillä on positiivinen vaikutus myös kudoksiin ja se pitää ihon kimmoisana ja pehmeänä.

Persiljaa kannattaa ripotella salaatteihin tai tehosteeksi erilaisiin ruokiin, se sopii myös keittoihin, leivän päälle ja jopa mehujuomiin. Heitä nippu persiljaa tehosekoittimeen varsineen kaikkineen, lisää pari desiä vettä ja kokonaisen sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi ja nauti pitkin päivää tyhjään mahaan.

Porkkana

Porkkanat sisältävät paljon A-vitamiinia ja antioksidantteja, mikä tekee niistä loistavan apulaisen hiusten vahvistamiseen ja korjaamiseen, sekä ihon nuorekkaana pitämiseen. Antioksidantit ja A-vitamiini ravitsevat koko kehoa. Juo porkkanamehua päivittäin ja huomaat pian muutoksen entiseen.

Kurkku

Mehukas kurkku sopii salaatteihin ja sinällään naposteltavaksi. Kurkku auttaa hiuksia kasvamaan ja ehkäisee niiden ennenaikaista katkeilua ja putoilua. Kurkku sisältää paljon rikkiä ja piioksidia, jotka vahvistavat hiuksia. Yhdistä kurkkua porkkanaan tai selleriin ja saat todella tehokkaan soluja ravistevan juoman.

Pähkinät

Jokaisen tulisi syödä pähkinöitä, sillä ne ovat loistava energiaa antava välipala tai lisuke erilaisiin ruokiin. Etenkin parapähkinät sopivat hiusten, kynsien ja ihon kaunistamiseen, mutta kaikki pähkinälaadut toimivat yhtä hyvin.

Pähkinät sisältävät seleeniä, joka pitää huolta päänahasta (toimii etenkin niillä, jotka kärsivät hilseestä). Lisäksi seleeni toimii antioksidanttina, joka tehostaa vastustuskyvyn toimintaa ja ehkäisee jopa ihosyöpää. Pähkinöistä saa paljon Omega-3 -rasvahappoja, jotka ovat elintärkeitä kauniin ihon ja hiusten kannalta.

Kananmunat ja liha

Ravitsemusterapeutit ja ihotautilääkärit suosittelevat kananmunia sekä kananlihaa. Tämä johtuu siitä, että munat ja liha sisältävät runsaasti proteiinia, mikä on hiusten tärkein rakennusaine. Riittävä proteiinin saanti lisää hiusten kasvua. Jos sinulla on hauraat hiukset, et luultavasti ole syönyt riittävän proteiinipitoisesti.

Vihreät lehtivihannekset

Vihannekset kuten pinaatti, lehtikaali ja kaali ovat täynnä hyviä vitamiineja, kuten A-, B- ja C-vitamiinia, sekä sinkkiä. Sinkki on tunnetusti hyväksi kynsille, iholle ja hiuksille. Syömällä lehtivihanneksia vahvistat hiuksia ja uudistat ihoa. Erilaiset kaalit ja pinaatti taipuvat helposti moniin eri resepteihin.

Viimeinen silaus – ihastuttava kookosöljy!

  • voit korvata neitsytkookosöljyllä vartalovoiteet
  • suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa pitäen sen pehmeänä ja terveenä
  • öljy on miellyttävän tuntuista iholla ja imeytyy hyvin, kunhan et laita öljyä iholle liikaa
  • kokeile myös atooppiselle iholle, ihottumiin, akneiholle, kuiville limakalvoille sekä psoriasisiholle
  • auttaa myös haavoja sekä alkavaa huuliherpestä paranemaan nopeammin. Kookosöljy suojaa bakteereilta ja edistää ihon paranemista. Voit kokeilla myös mustelmiin.
  • vinkki: kaada öljy juoksevana omaan purkkiinsa ihonhoitoa varten (saat öljyn juoksevaksi esim. lämpimässä vesihauteessa)
  • levitä öljyä hiuksiin (ja päänahkaan, jos se on kuiva tai hilseilevä), kiedo pyyhe pään ympärille ja anna vaikuttaa vaikka yön yli. Voit lämmittää öljyä ensin, niin levittäminen on helpompaa. Jos on tarpeen, hiukset voi aamulla pestä sampoolla. Hyvin kuiviin hiuksiin öljy voi imeytyä niin ettei niitä tarvitse pestä ollenkaan. Öljyhoidon voi tehdä myös lyhyemmäksi ajaksi, esim. ennen saunaan menoa. Hiukset suojataan saunomisen ajaksi pyyhkeellä.

Samankaltaiset hommat

Sivun ylös