Olet tässä
Etusivu > Hyvä olo haltuun > Hieronta on erityinen hoitomuoto

Hieronta on erityinen hoitomuoto

hieronta

Hierontaa on yleisesti pidetty hemmotteluhoitona tai lihasjumien rentouttamisena. Ihmiskunta on jo kauan tuntenut hieronnan terveyshyödyt. National Institutes of Healthin tekemän tutkimuksen mukaan hieronta mm. rentouttaa, lieventää stressiä ja helpottaa ahdistusta. Lisäksi se parantaa ihon terveyttä, verenkiertoa, sekä ruoansulatuskanavan toimintaa. Lapsilla hieronta auttaa myös parantamaan kasvua, unta ja vastustuskykyä. Lyhyesti sanottuna, säännöllinen hieronta parantaa ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Hieronta on erityinen hoitomuoto, koska se vaalii kaikkien ikäryhmien terveyttä, niin vauvojen, lapsien, aikuisien kun vanhuksienkin. Näin ollen meidän kaikkien pitäisi hyödyntää ja vastaanottaa hieronnasta saatavia kokonaisvaltaisia terveysvaikutuksia.

Hieronta lieventää masennusta ja helpottaa stressiä

On varmaan tarpeetonta sanoa, että masennus ja muut henkiset ahdistukset ovat valitettavia seuralaisia ​​lähes jokaisella jossain vaiheessa elämäänsä. Hieronnalla on tärkeä rooli, jotta voitaisiin poistaa näitä psyykkisiä häiriöitä. Säännöllinen hieronta lieventää masennusta, vähentää stressiä ja rentouttaa mieltä.

Vauvahieronta auttaa varsinkin keskosia

Lääkärit ympäri maailmaa suosittelevat hierontaa ihan pienillekin vauvoille. Hieronta edes auttaa keskosten painonlisäyksessä ja vahvistaa lihaskudosta. Vauvahieronta myös rentouttaa ja auttaa nukahtamaan.

Hieronta vahvistaa immuniteettia

Kehomme immuunijärjestelmä ei aina pysty suojautumaan erilaisten infektioiden ja virusten hyökkäyksiä vastaan. Hieronta vahvistaa solutasolla omaa immuunijärjestelmäämme.

Hieronta parantaa unen laatua

Hieronta saa meidät euforian kaltaiseen tilaan, joka antaa kohon vaipua syvään rentoutuneeseen tilaan. Tämän johdosta hieronta sopii erityisesti henkilöille, jotka kärsivät unihäiriöistä. Hieronta pitkän kiireisen päivän jälkeen riittää poistamaan väsymystä ja jännitystä elimistöstä. Kerätäkseen uutta energiaa, rasituksesta palautunut keho takaa hyvän yöunen.

Hieronta lievittää kipua

Migreeniä, alaselän kipua ja lihasrasituksista johtuvia lihaskipuja hoidetaan yleisesti hieronnalla. Lääkärit ja kirurgit suosittelevat hieronta myös leikkauksen jälkeisestä kivusta kärsiville potilaille.

Hieronta parantaa ryhtiä

Kireät lihakset vääntävät kehon virheasentoihin, jotka aiheuttavat yleensä lisäongelmia. Hieronta rentouttaa kireytyneet lihakset ja auttaa kehoa palautumaan luonnolliseen asentoon.

Hieronta hoitaa hermostoa

Hieronta poistaa kehossa olevaa, hermoston toimintaa häiritsevää, jännitystä. Puristuksesta vapautunut hermosto vapautuu jatkamaan normaalia toimintaa.

Hieronta nuorentaa ihoa

Säännöllisellä hieronnalla voidaan vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja hehkuun. Tämä yksinkertainen pintaverenkiertoa tehostava keino pitää huolta ihosta ja estää vanhenemisen ennenaikaisia merkkejä. Hierontaöljyllä ja eri tehoaineilla voidaan lisätä hieronnan vaikutuksia iholla.

Hieronta auttaa verenkiertojärjestelmää antaen lisävoimaa koko keholle

Hieronta tehostaa elimistön verenkiertojärjestelmän toimintaa. Tehokas verenkierto taas mahdollistaa happipitoisemman veren kuljettamisen elimistön käyttöön. Tämän seurauksena keho saa lisää voimaa ja nopeutta.

Hieronta tehostaa ruoansulatusjärjestelmän toimintaa

Hieronnalla voidaan tehostaa ja auttaa ylläpitämään ruoansulatuskanavan ja virtsateiden normaalia toimintaa. Sisäelimien, kuten maksan, toiminta tehostuu hieronnan vaikutuksesta.

Jos etsit terveellisempää elämää, ota hieronta säännölliseksi tavaksi hoitaa itseäsi. Löydä itsellesi vakiohieroja, joka tuntee sinut ja sinun kehosi, niin saat hieronnasta vielä enemmän. Ammattitaitoisia hierojia löydät kylpylöistä ja hierontapaikoista.

Viitteet: National Institutes of Health ja Touch Research Institute

Samankaltaiset hommat

Sivun ylös